Кулінарні традиції Волині

Зберігаємо звичаї і традиції рідного народу. Саме це гасло 23 лютого 2024 року стало провідним у презентації проекту «Як смакує Волинь: кулінарні традиції та найвідоміші страви мальовничої Камінь-Каширщини», який підготувала викладач Світлана Костючик.

До даного проекту були залучені учні групи №16, що опановують професію кухар, які дослідили та приготували стародавні страви за родинними рецептами. А згодом, разом із викладачем презентували їх на загальноучилищному рівні.

Крім того, усі глядачі мали змогу обрати найкращий, на їхню думку, рецепт традиційної волинської страви.

«Любити рідну землю, шанувати історію свого краю, поважати звичаї і традиції своєї родини, своїх земляків – це обов’язок кожного, хто вважає себе патріотом, громадянином України. Традиційні українські страви та напої є невід’ємною частиною культури українського народу. Тож нині ви маєте унікальну можливість відкрити для себе усі незвідані кулінарні таємниці нашого регіону, поринути у світлі, теплі дитячі спогади, де невтомні руки мами або бабусі готують ваші улюблені наїдки, де смачно пахнуть пироги, кипить у печі борщик … Саме тому, ми і створили цікаву, пізнавальну подорож традиційними стравами рідного краю», зазначила Світлана Костючик.

Print Friendly, PDF & Email

1 травня 2024 року на ранковій лінійці відбулося урочисте нагородження переможців училищних конкурсів фахової майстерності з професій “Штукатур”, “Кухар”, “Електрогазозварник” та училищної олімпіади з охорони праці. Директор училища Анатолій Корінчук наголосив учасникам заходу на важливості опанування робітничої професії, важливості цих професій у відбудові нашої країни, відзначив активність і професійність учасників училищних конкурсів, вручив переможцям і […]

Print Friendly, PDF & Email

30 квітня 2024 року в училищі відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії “Електрогазозварник”. Свої професійні навички зварювального мистецтва та знання теоретичного матеріалу з професії демонстрували учні групи №17. Члени журі визначили переможців та відзначили переваги й недоліки конкурсантів. Згідно їх рішення переможцями стали: 1 місце – Віталій Баранчук, учень групи №17; 2 […]

Print Friendly, PDF & Email

25 квітня 2024 року в училищі пройшли професійні змагання серед кухарів в рамках І етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності. До участі долучилися кращі учні-кухарі з груп №16, №19, №21. Практичний тур конкурсу проходив у навчально-практичному центрі сучасних харчових технологій та включав завдання – приготування комплексного обіду згідно шкільного меню. За підсумками виконання теоретичних та практичних […]

Print Friendly, PDF & Email

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x