Зберігаємо звичаї і традиції рідного народу. Саме це гасло 23 лютого 2024 року стало провідним у презентації проекту «Як смакує Волинь: кулінарні традиції та найвідоміші страви мальовничої Камінь-Каширщини», який підготувала викладач Світлана Костючик.
До даного проекту були залучені учні групи №16, що опановують професію кухар, які дослідили та приготували стародавні страви за родинними рецептами. А згодом, разом із викладачем презентували їх на загальноучилищному рівні.
Крім того, усі глядачі мали змогу обрати найкращий, на їхню думку, рецепт традиційної волинської страви.
«Любити рідну землю, шанувати історію свого краю, поважати звичаї і традиції своєї родини, своїх земляків – це обов’язок кожного, хто вважає себе патріотом, громадянином України. Традиційні українські страви та напої є невід’ємною частиною культури українського народу. Тож нині ви маєте унікальну можливість відкрити для себе усі незвідані кулінарні таємниці нашого регіону, поринути у світлі, теплі дитячі спогади, де невтомні руки мами або бабусі готують ваші улюблені наїдки, де смачно пахнуть пироги, кипить у печі борщик … Саме тому, ми і створили цікаву, пізнавальну подорож традиційними стравами рідного краю», зазначила Світлана Костючик.