26 березня 2021 року в нашому закладі відбулася знакова подія – урочисте відкриття навчально-практичного центру сучасних харчових технологій, створення якого розпочалося ще навесні 2020 року. Упродовж цього періоду було проведено реконструкцію громадсько-побутового корпусу, здійснено будівельні та опоряджувальні роботи, придбано та встановлено сучасне обладнання, устаткування, інвентар, посуд, серед яких, зокрема, індукційні плити, пароконвектомати, апарат Су Від, грилі, пекарські шафи, апарати для роботи з тістом, холодильний стіл для оздоблення кондитерських виробів, кондитерський принтер та багато іншого. Для створення навчально-практичного центру було використано майже 4 млн грн., а саме: близько 2,4 млн грн. було виділено з державного бюджету, 1 млн грн. з обласного бюджету, 80 тис. грн. отримано від меценатів, 30 тис. грн – кошти районної ради, 390 тис. грн. – кошти спецфонду училища, близько 50 тис. грн. – кошти благодійного фонду ВПУ.
На відкриття НПЦ завітало багато високоповажних гостей, які привітали педагогічний та учнівський колективи із важливою подією, створенням потужного центру по підготовці професійних кухарів та кондитерів, конкурентноспроможних на сучасному ринку праці регіону. До урочистих привітань долучилися: Ірина Шумік, генеральний директор директорату професійної освіти, яка привітала колектив відеозверненням; Ірина Констанкевич, народний депутат України; Юрій Поліщук, перший заступник голови Волинської обласної ради; Анатолій Костик, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації; Віктор Сус, голова Камінь-Каширської районної ради; Віктор Пась, міський голова; Людмила Плахотна, начальник управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації; Роман Романюк, директор Волинського обласного центру зайнятості; Тетяна Єфімова, голова Камінь-Каширської районної спілки споживчих товариств; Микола Наход, член правління Асоціації кулінарів України, голова осередку Волинської області. На заході були відзначені представники училища, які зробили значний вклад у створення навчально-практичного центру, вони нагороджені грамотами та подяками.
Після традиційного урочистого перерізання стрічки для гостей закладу була організована екскурсія новоствореним навчально-практичним центром, яку провела Леся Гаврилюк, заступник директора з навчально-виробничої роботи. В структурі НПЦ – роздягальня, оздоблювальний цех, кухня-лабараторія №1, кухня-лабораторія №2, мийне відділення, дегустаційна зала. Майстри виробничого навчання продемонстрували роботу обладнання центру, показавши майстер-класи приготування різних страв та організувавши їх дегустацію.
Відрадно, що цей навчально-практичний центр – перший на Волині, який працюватиме у напрямку підготовки висококваліфікованих кухарів та кондитерів. На його базі планується реалізація ряду освітніх послуг: професійна підготовка молодого та дорослого населення, перепідготовка незайнятого населення, короткострокове навчання за окремими компетентностями, підготовка кухарів ЗСО до роботи в умовах реформування шкільного харчування, стажування майстрів виробничого навчання та викладачів ЗП(ПТ)О, проведення семінарів, майстер-класів та тренінгів.