Кулінарні традиції Волині

Зберігаємо звичаї і традиції рідного народу. Саме це гасло 23 лютого 2024 року стало провідним у презентації проекту «Як смакує Волинь: кулінарні традиції та найвідоміші страви мальовничої Камінь-Каширщини», який підготувала викладач Світлана Костючик.

До даного проекту були залучені учні групи №16, що опановують професію кухар, які дослідили та приготували стародавні страви за родинними рецептами. А згодом, разом із викладачем презентували їх на загальноучилищному рівні.

Крім того, усі глядачі мали змогу обрати найкращий, на їхню думку, рецепт традиційної волинської страви.

«Любити рідну землю, шанувати історію свого краю, поважати звичаї і традиції своєї родини, своїх земляків – це обов’язок кожного, хто вважає себе патріотом, громадянином України. Традиційні українські страви та напої є невід’ємною частиною культури українського народу. Тож нині ви маєте унікальну можливість відкрити для себе усі незвідані кулінарні таємниці нашого регіону, поринути у світлі, теплі дитячі спогади, де невтомні руки мами або бабусі готують ваші улюблені наїдки, де смачно пахнуть пироги, кипить у печі борщик … Саме тому, ми і створили цікаву, пізнавальну подорож традиційними стравами рідного краю», зазначила Світлана Костючик.

Print Friendly, PDF & Email

В рамках плану роботи Центру професійної кар’єри 15 березня 2024 року, практичним психологом Наталією Грищук було проведено інтерактивний тренінг “Пізнай себе: ініціативність+творче мислення=підприємливість”. На даному заході учні групи №19 розкрили поняття: особистість, підприємливість, підприємець. Навчились визначати власні цінності, розвивали уміння креативно мислити, працювати в команді та використовувати дані вміння для досягнення успіху.

Print Friendly, PDF & Email

В Україні 14 березня відзначають День українського добровольця. Свято було започатковано 2017 року, щоб гідно вшанувати хоробрих чоловіків і жінок, які ризикують своїми життями заради нашої Батьківщини. На жаль, чимало добровольців з 2014 року загинуло за Україну. Особливо важливо пам’ятати про їхні подвиги під час повномасштабної війни в Україні. Саме з нагоди цього величного свята […]

Print Friendly, PDF & Email

Березень місяць є досить насиченим цікавими подіями, заходами, які спрямовані на професійну успішну самореалізацію наших учнів. Так, Наталія Степанець продовжує ознайомлювати їх з потенційними роботодавцями міста та району. Цікавою, насиченою і досить змістовною була екскурсія 14 березня на ТзОВ «ДОФ-АРБО», яке займається обробкою деревини із застосуванням безвідходного виробництва. Учні мали можливість зрозуміти усі етапи виробництва, […]

Print Friendly, PDF & Email

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x